De Sint Maarten Parade op 10 november wordt dit jaar geopend door minister Van Engelshoven. Van 3 tot en met 11 november zijn er verschillende activiteiten op tientallen locaties in de stad.

Vorig jaar werd voor het eerst het Vuur van Sint Maarten georganiseerd. Het evenement op de vooravond van de parade krijgt dit jaar een vervolg.

Op het Berlijnplein worden de lichtsculpturen die worden gebruikt tijdens de parade alvast getoond en worden er vuren aangestoken. Ook zijn er diverse optredens, van onder andere Dwight van de Vijver en Sunshine Soldiers, en wordt er gezorgd voor eten en drinken.

De parade wordt dit jaar op het Domplein geopend door minister Van Engelshoven. De tocht met duizenden deelnemers, en tal van grote en kleine lichtsculpturen, gaat door de binnenstad om vervolgens weer te eindigen op het beginpunt.

Meer dan 80 organisaties zoals AZC’s, de Wilg, Stut Theater, de Taalschool, het Leidsche Rijn College, YFC Kanaleneiland en het Politieorkest lopen mee. Een optreden van Catching Cultures Orchestra sluit de avond af.

Randprogramma op tientallen locaties

Onder het motto 'Feest van het Delen' is er ook een uitgebreid randprogramma van 3 tot en met 11 november op tientallen locaties in de stad. Zo zijn er vijf concerten in het teken van Sint Maarten: in de Geertekerk, de Pieterskerk en de Domkerk laten onder meer Decibelle, het Engelse kamerkoor Aventure en Toonkunst van zich horen.

De nieuwe voorstelling Bonne Route! van theatermaker Tjerk Ridder die met zijn ezeltje Lodewijk het Martinuspad liep van Parijs naar Groningen, is te zien bij het Utrechts Archief. Daarnaast zijn er stadswandelingen, debatten, lezingen, kinderactiviteiten en meer.