De gemeente wil de schade die grote voertuigen kunnen aanrichten op de Kromme Nieuwegracht aanpakken door een breedtebeperking in te stellen en een beweegbare paal te plaatsen.

Vrachtwagens hebben in het verleden al eens schade aangericht bij onder andere auto’s, fietsen, gevels en straatmeubilair.

De gemeente wil de beweegbare paal plaatsen op het Hieronymusplantsoen nabij de Herenbrug. "Om te voorkomen dat voertuigen via de Nobeldwarsstraat alsnog op de Kromme Nieuwegracht terecht kunnen komen, heeft de gemeente daarnaast het voornemen de rijrichting op de Nobeldwarsstraat om te keren", schrijft wethouder Kees Diepeveen.

De bovenstaande maatregelen zijn volgens de wethouder besproken met bewoners en ondernemers op dit deel van de gracht. "Dit biedt bewoners en ondernemers de formele mogelijkheid om een reactie te geven of bezwaar aan te tekenen tegen deze maatregelen."

Eind oktober organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Daarna wordt er een definitief besluit genomen over de uitvoering van de maatregelen.