GroenLinks wil een grotere, betaalbare supermarkt op de Uithof. Dat stelt de partij voor na geluiden over de schaarse voorzieningen in het gebied. 

Uit onderzoek van Utrecht Science Park, Universiteit Utrecht en SSH blijkt dat de belangrijkste wens van de vele duizenden bezoekers en bewoners van de Uithof een grotere en betaalbare supermarkt is. Momenteel is er alleen een Spar University.

In 2012 stond dit onderwerp ook al op de agenda, maar is er volgens de partij geen gehoor gegeven aan de grootste wens van studenten, bewoners en bezoekers.

"Het is belangrijk dat ongeacht de grootte van de portemonnee, het mogelijk is om op Utrecht Science Park dagelijkse boodschappen te doen. Op dit moment reizen de mensen zelfs naar Bunnik om zich van boodschappen te voorzien", stelt raadslid van GroenLinks Melody Deldjou Fard.

College komt terug op vragen GroenLinks

De partij wil weten welke concrete acties het college kan nemen om een betaalbare supermarkt naar de Uithof te krijgen. Ook vraagt GroenLinks zich af of er eventuele obstakels zijn, zoals ruimtegebrek, waardoor het tot nu toe nog niet is gelukt.

De partij heeft daarover vragen aan het college gesteld, die daar 18 oktober op terugkomt.