De volledige line-up van het Betweter Festival op 5 oktober in TivoliVredenburg is bekend. Onlangs zijn zanger Ruben Hein en filosoof Ingrid Robeyns aan het lijstje toegevoegd, en is bekend dat er een selectie prijswinnende korte films en documentaires worden vertoond.

Zanger, pianist en Wie is de Mol-winnaar Ruben Hein gaat de Pandora-zaal in TivoliVredenburg presenteren. Hij speelt een mix van covers met een wetenschappelijk tintje en daarnaast ook nummers van zijn nieuwe album Groundwork Rising.

Ingrid Robeyns deed onderzoek naar rijkdom. Speciaal voor het Betweter Festival ontwierp Robeyns samen met illustrator Niels Sinke een experiment om haar onderzoek uit te breiden. Ze gaat op 5 oktober onderzoeken of er grenzen moeten worden gesteld en rijkdom en hoe dat dan zou moeten gebeuren.

De Betweter cinema vertoont een selectie prijswinnende korte films en documentaires. Eén van de films is The Eleven O’Clock die dit jaar genomineerd werd voor een Oscar. Ook is er de categorie De YouTube-trend die je niet kent waar de bezoeker kennis maakt met de meest populaire en opmerkelijke hypes van het online videokanaal.

Eerder werd al bekend dat onder meer acteur Gijs Scholten van Aschat, Denker des Vaderlands René ten Bos en rapporteur extremisme Naïma Azough het podium bestijgen.