De gemeente Utrecht gaat de rijbaan van de Tolsteegsingel en een deel van de Maliesingel herstellen. De werkzaamheden starten op 24 september en duren zo’n negen weken. Hoewel de weg al meerdere keren is aangepakt blijven er problemen met het wegdek.

In 2016 zijn de Tolsteegsingel en een deel van de Maliesingel opnieuw ingericht. Er ontstonden snel daarna verzakkingen.

Eind 2016 en in mei 2017 zijn verzakte delen van de weg hersteld; de klinkers werden verwijderd, de grond werd weer rechtgetrokken en de oude klinkers werden er weer ingelegd. Dit blijkt echter niet goed te werken.

Ook andere delen zijn ondertussen snel in kwaliteit achteruitgegaan. Daarom wordt nu het wegdek met de klinkers volledig vervangen.

Weg wordt gefaseerd afgesloten

Maandag 24 september starten de werkzaamheden. Er wordt begonnen aan het begin van de Tolsteegsingel en er wordt in vier fases richting Lepelenburg gewerkt. In totaal duren de werkzaamheden 9 weken.

Het deel van de straat waar gewerkt wordt, is dan afgesloten voor autoverkeer en parkeren. Steeds als er een deel klaar is, wordt dit weer opengesteld voor verkeer.

Automobilisten moeten tijdens het werk een omleidingsroute volgen. Fietsers komend vanaf de Tolsteegsingel kunnen het fietspad gewoon gebruiken. Fietsers aan de kant van de singel, worden wel omgeleid.