Het Utrechtse Caron Realestate & Development is de nieuwe eigenaar van alle dertien voormalig prostitutiepanden in de Hardebollenstraat.

Caron ontwikkelt al langer woningen en winkels in Utrecht, bijvoorbeeld in de Voorstraat, Predikherenstraat, Janskerkhof. Veel van deze projecten zijn een combinatie van horeca en wonen.

De gemeente schrijft in een brief dat de ontwikkelaar de Hardebollenstraat wil behouden als één geheel. "Ondernemers, creatieve bedrijven en maximaal 4 kleine horecagelegenheden kunnen zich vestigen in de ruimten op de begane grond. Op de verdiepingen daarboven blijft de woonfunctie intact."

Op 25 september inloopavond

Samen met de gemeente zal de nieuwe eigenaar op dinsdag 25 september een inloopavond houden waarin de plannen worden toegelicht. De lopende huurcontracten met bewoners en ondernemers en bruikleenovereenkomsten worden door de koper van de gemeente overgenomen.

De meeste ruimtes op de begane grond worden momenteel tijdelijk verhuurd aan zelfstandigen. Tot aan het moment van de definitieve invulling kunnen de huidige bruikleners gebruik blijven maken van de panden.