De eerste editie van De Utrechtse Boekenmarkt is volgens de organisatie goed bezocht. Op het Vredenburgplein konden bezoekers zondagdagochtend en -middag rondsnuffelen tussen een enorm aanbod van tweedehands boeken. In totaal stonden er bijna honderdvijftig kramen met boekenverkopers.

De boekenmarkt zal elk jaar georganiseerd worden in Utrecht. Na de benoeming van Utrecht tot UNESCO City of Literature hebben diverse partijen de handen ineengeslagen om de stad een jaarlijkse antiquarische boekenmarkt te geven. Onder meer Het Literatuurhuis, Utrecht Marketing en de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers doen mee.

De eerste editie was een succes, volgens Akkie Groen van het Literatuurhuis: "Ik kan nog geen uitspraken doen over bezoekersaantallen, maar het was de hele dag door een komen en gaan van literatuurliefhebbers. De markt is enorm goed bezocht."

De Utrechtse Boekenmarkt is onderdeel van het International Literature Festival Utrecht (ILFU), dat zaterdag werd afgetrapt met een voorleesmarathon op Utrecht Centraal. Het ILFU loopt nog tot 29 september. Het wordt dan afgesloten met de 36ste Nacht van de Poëzie.