De provincie heeft de nieuwe dienstregeling voor U-OV en Syntus goedgekeurd. De vervoerplannen gaan vanaf 9 december in.

U-OV, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de stad, en Syntus zien dat steeds meer reizigers gebruikmaken van de bus en tram. Diverse lijnen worden daarom vaker of met grotere bussen gereden.

Lijnen 2, 3, 18 en 28 verhuizen van busstation Jaarbeursplein naar het nieuwe busstation Centrumzijde. De route van lijn 2 wordt daarom gewijzigd: tussen de halte Tolsteegbrug en Utrecht Centraal wordt voortaan via de Catharijnesingel en het Smakkelaarsveld gereden. Op de Catharijnesingel worden drie voormalige haltes opnieuw in gebruik genomen.

Lijn 11 wordt vanaf NS station Leidsche Rijn doorgetrokken naar NS stations Vleuten en Maarssen, buslijn 127 tussen Vleuten en Leidsche Rijn Centrum vervalt.

U-OV lijn 65 gaat ’s avonds langer doorrijden tussen Utrecht en Het Klooster. De route van lijnen 7 en 55 richting Utrecht Centraal wordt verlegd naar de Nobelstraat.

Introductie van aangepast nachtnet

U-OV en Syntus Utrecht introduceren op verzoek van de provincie een aangepast nachtnet. Behalve op zaterdagnacht rijden de bussen ook vaker op vrijdagnacht. Bovendien wijzigen de routes van diverse nachtlijnen. Hierdoor worden wijken als Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen beter bereikbaar.

Syntus Utrecht zet extra ritten in op de spitslijnen naar De Uithof.