De Wijkraad Noordwest gaat op de vergadering van 20 september de vraag voorleggen of er een straat in Utrecht moet komen die wordt vernoemd naar Wesley Sneijder.

Voorzitter van de Wijkraad Gerard van Wakeren ziet het in ieder geval wel zitten. "Hij doet veel voor Ondiep zoals het ondersteunen van de voetbalclub DHSC, geld geven aan de Voedselbank en het openen van een voetbalpleintje. We willen hem graag eren voor al zijn verdiensten."

De Utrechter nam vorige week afscheid als recordinternational van Oranje en een wijkraadslid opperde daarom een straat of plein naar Sneijder te vernoemen.

Op 20 september is er een vergadering voor de wijk, waar ook wijkwethouder Klaas Verschuure voor het eerst bij zal zijn, en dan staat het onderwerp op de agenda.

"Het idee gaat nu wel snel rond. Dit is een van de vragen die wij voor zullen leggen aan de gemeente. Ik heb nog geen reactie gehad, maar dat zullen we tijdens de vergadering wel krijgen", aldus Van Wakeren. "Een naamswijziging is minder aantrekkelijk want dat zou mensen op kosten kunnen jagen met adreswijzigingen."

Waar de straat moet komen is nog onduidelijk

Waar een eventuele Wesley Sneijderstraat, –veld of –plein zou moeten komen, weet Van Wakeren ook nog niet. De weg langs het DHSC-terrein zou een optie zijn, maar er zijn er meerdere.

Een straat vernoemen naar bekende personen gebeurt vaak pas na het overlijden. Toch hoeft dat volgens de voorzitter van de wijkraad niet altijd het geval te zijn. "We hebben in Utrecht ook het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Anton Geesinkstraat was er ook al voor zijn overlijden. Het kan dus wel."