Het publiek mag op station Utrecht Centraal niet worden tegengehouden bij de demonstratie van het Landelijk Actie Centrum Politie maandagochtend. Burgemeester Jan van Zanen heeft overlegd met de actievoerders en meldt dat de gebruikers op en om het station een vrije doorgang moeten hebben.

De politie wil maandagochtend tijdens de spits gaan protesteren bij station Utrecht Centraal. Eerder zei de politie nog dat reizigers rekening moesten houden met vertraging, omdat ze mensen gingen ophouden.

De gemeente meldt nu dat er afspraken zijn gemaakt met de organisatie. Volgens de afspraken kan het publiek aangesproken worden, maar niet worden tegengehouden of opgehouden. "Alle reizigers en bezoekers op en om het station moeten een vrije doorgang hebben. De demonstratie moet publieksvriendelijk verlopen", aldus de gemeente in een verklaring.

De actievoerders gaan flyers uitdelen om meer steun van het publiek te krijgen voor een betere cao van de politie. De Nederlandse Politiebond roept op tot dit protest, ook zou de politie door de hoge werkdruk onvoldoende kunnen instaan voor de veiligheid. De actie is tussen 06.30 en 10.00 uur op station Utrecht Centraal.