Het wrakingsverzoek van de verdachte die verantwoordelijk zou zijn voor het dodelijke ongeluk op de Uithof in september 2016 is afgewezen. De advocaat van de verdachte eiste begin deze maand dat nieuwe rechters zich zouden buigen over de strafzaak.

Verdachte Raymond N. staat terecht voor het dodelijk ongeluk dat in september 2016 plaatsvond op de Uithof. De man zou te hard, door rood en onder invloed van THC hebben gereden op de Padualaan. Hij kwam in botsing met een bus, waarop de auto tegen een paal knalde.

Twee inzittenden van de auto kwamen te overlijden. N. raakte zelf ook zwaargewond.

De verdachte en zijn advocaat zijn het niet eens met de aantijgingen van justitie. Om die reden willen ze dat er meer getuigen gehoord worden, dat er meer onderzoek gedaan wordt naar eventuele camerabeelden en verzoeken ze om meer informatie over mogelijke storingen van de verkeerslichten.

Zaak gaat verder met dezelfde rechters

De rechtbank besloot dat het Openbaar Ministerie naar de laatste twee gegevens moest kijken, maar wees het verzoek af om opnieuw getuigen te laten horen. Daarop wraakte de advocaat de rechtbank. Een wrakingsverzoek wordt ingediend wanneer een partij van mening is dat de betrokken rechter niet onpartijdig is.

Dat wrakingsverzoek werd woensdagmiddag ongegrond verklaard door de wrakingskamer van de Rechtbank Midden-Nederland. De zaak gaat verder met dezelfde rechters.

Wanneer de zaak wordt voortgezet is nog niet bekend.