De gemeente wil versneld betaald parkeren invoeren op het parkeerterrein bij het Smaragdplein. Daarnaast worden draagvlakmetingen gehouden om te zien of bewoners van omliggende straten ook betaald parkeren willen.

Er is een hoge parkeerdruk rond het Smaragdplein in Tolsteeg. Dat levert volgens de ondernemers in het winkelcentrum problemen op. Niet-winkelend publiek neemt te veel plekken in waardoor bezoekers hun auto niet meer kwijt kunnen.

De gemeente wil daarom betaald parkeren invoeren en doet dat zonder een zogeheten draagvlakmeting. "Het voorstel is om op het Smaragdplein betaald parkeren in te voeren zonder draagvlakmeting met een venstertijd van 6.00 tot 11.00 uur van maandag tot en met zondag. Met deze venstertijd worden langparkeerders geweerd en kunnen klanten weer parkeren op het plein van het winkelcentrum."

In andere gevallen van het invoeren van betaald parkeren wordt er doorgaans eerst gekozen voor een draagvlakmeting. Maar omdat de ondernemersvereniging voorstander is en ‘de economische vitaliteit van het winkelcentrum te lijden heeft onder de hoge parkeerdruk’, wil de gemeente nu snel actie ondernemen.

Tegelijkertijd wordt rond het plein onderzocht of versneld parkeren moet worden ingevoerd op omliggende parkeerplekken met het adres Smaragdplein.