Vervoersbedrijf U-OV zet vanaf maandag meer spitsbussen in op de lijnen 12 en 28. De nieuwe bussen kunnen dagelijks vierduizend extra reizigers vervoeren en hebben als doel om de groeiende drukte op te vangen door de start van het nieuwe studiejaar.

De bussen worden ingezet voor extra ritten tussen 7.00 en 10.00 uur en 15.00 en 18.00 uur. De voertuigen zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen van de provincie en gemeente Utrecht waarmee het Utrecht Science Park beter bereikbaar moet worden.

Zo introduceert vervoerder Syntus een nieuwe buslijn vanaf Veenendaal-De Klomp via Woudenberg naar de Uithof en worden fiets- en wandelroutes verbeterd. Dankzij de nieuwe snelbusverbinding hoeven reizigers vanuit de richting Veenendaal naar het Utrecht Science Park niet meer via Utrecht Centraal.

De extra bussen op de lijnen 12 en 28 moeten helpen om de periode te overbruggen totdat de Uithoflijn, de tramverbinding tussen Utrecht CS en de Uithof, eind 2019 gaat rijden.

Directeur Jan Henk van der Velden schreef al eerder een brandbrief, ook namens de grote kennisinstellingen en bedrijven, aan de gemeente en provincie Utrecht met een oproep om de bereikbaarheid van de locatie te garanderen. Door problemen bij de bouw gaat de Uithoflijn pas eind 2019 rijden.