De Italiaanse actrice Asia Argento trekt zich terug als curator bij het Utrechtse festival Le Guess Who? na een beschuldiging van seksueel ontoelaatbaar gedrag.

De actrice was een van de eerste vrouwen die filmproducent Harvey Weinstein beschuldigde van misbruik, maar raakte afgelopen week zelf in opspraak.

De actrice, een van de leidende figuren van de #metoo-beweging, zou de man die haar beschuldigt ook eerder een grote som geld hebben gegeven, meldde The New York Times maandag.

Het gaat om collega-acteur Jimmy Bennett. Hij verklaart dat Argento hem in 2013 seksueel heeft belaagd in een hotelkamer. Hij was destijds 17 jaar oud en Argento 37.

De actrice ontkende dinsdag de beschuldigingen die zijn geuit. Zij was naar eigen zeggen slechts bevriend met Bennett en aan deze vriendschap kwam een eind toen zij Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik. Wel geeft zij toe Bennett een som geld te hebben gegeven.

De recente gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat ze zich terugtrekt als curator bij het Utrechtse festival. De organisatie van het evenement laat in een verklaring weten haar beslissing te steunen: "Het is onze verantwoordelijkheid om de belangen en integriteit van alle artiesten die bij onze organisatie zijn betrokken te vertegenwoordigen."