Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag dertig maanden celstraf geëist tegen een 24-jarige man voor de poging tot verkrachting van een 77-jarige vrouw in Utrecht.

De verdachte zou de oudere dame op 26 januari van dit jaar met haar rollator naar haar huis hebben zien lopen. Vervolgens duwde hij haar de woning binnen en gooide hij haar op de grond. De man trok vervolgens haar onderbroek uit en zei seks te willen hebben.

De 77-jarige vrouw verzette zich hevig en drukte haar alarmknop in. De centrale kon hierop de buurvrouw alarmeren. Zij wist de man vervolgens de deur uit te werken.

Bij de poging tot verkrachting heeft het slachtoffer kneuzingen en schaafwonden opgelopen aan haar knie, arm en ribben. De vrouw is volgens het OM lange tijd bang geweest om in de lift te staan of om te slapen.

De verdachte is uiteindelijk opgespoord op basis van het opgegeven signalement en DNA-sporen. Zelf verklaarde hij die ochtend samen met zijn broer te zijn geweest. Volgens het OM komen de verklaringen van de broers echter op meerdere punten niet overeen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.