De monumentale boerderij Rood Noot gaat verder als bierbrouwerij en horecalocatie van het Amsterdamse biermerk De Prael. De afgelopen jaren huisvestte de boerderij een theatergezelschap maar die moesten, bij de verkoop van het pand door de gemeente, vertrekken.

De bijzondere boerderij, gebouwd in 1880, ligt tussen Leidsche Rijn Centrum en de Gele Brug aan de Oude Vleutenseweg. De naam Rood Noot is een omkering van de namen van de voormalige eigenaren Door en Toon.

De afgelopen jaren is het gebouw gebruikt door het gelijknamige theatergezelschap. De gemeente maakte vorig jaar bekend dat de boerderij verkocht ging worden.

Dinsdag maakte brouwerij De Prael bekend dat zij de boerderij gaan betrekken. Deze van oorsprong Amsterdamse brouwerij is zo’n zeventien jaar geleden opgericht. Het biermerk zet zich nadrukkelijk in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In maart dit jaar opende De Prael ook een zaak in Den Haag, later dit jaar staat ook Groningen op de planning.

In 2019 klaar voor gebruik

Naast het brouwen van bieren is er in de monumentale boerderij straks ook ruimte voor horeca, evenementen, exposities, muziek en educatie. De komende tijd gaan er verbouwingen plaatsvinden.

Rond juli 2019 moet de brouwerij klaar voor gebruik zijn, enkele maanden eerder hopen de initiatiefnemers het horecagedeelte al te openen.