Vanwege werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op de trajecten Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen.

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is er gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn.

Er wordt onder meer een spoordek ingeschoven, wissels en sporen worden vernieuwd en perrons worden opnieuw bestraat. Van zaterdag 11 augustus (1.20 uur) tot en met zondag 26 augustus wordt er gewerkt aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen.

Een deel van de werkzaamheden vindt plaats bij station Utrecht Centraal. De perrons van de sporen 3, 4, 5  en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Ook wordt er gewerkt aan kabels, leidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016.

Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen. Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse wijzigingen in de dienstregeling.