De Utrechtse delicatessenzaak Sfizio Mario hoeft haar naam niet aan te passen. De eigenaar van de concurrende zaak Broodje Mario vond dat de naam zorgde voor verwarring en had daarom om de wijziging gevraagd.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland oordeelde woensdag dat de beide handelsnamen niet zodanig op elkaar lijken dat dit gevaar voor verwarring oplevert.

De handelsnamen Sfizio’ en Sfizio & broodje Mario werden tot maart 2018 gebruikt voor de onderneming aan het Oudenoord. De toenmalige eigenaar had een persoonlijke licentie om het bekende 'Broodje Mario' te verkopen. De huidige eigenaar heeft de naam gewijzigd naar Sfizio Mario en is overeengekomen geen broodje met die naam te zullen verkopen.

De eigenaar van Broodje Mario is bang dat klanten denken dat de twee ondernemingen een band met elkaar hebben. De rechter oordeelde dat er wellicht verwarring kan ontstaan doordat het bekende broodje voorheen ook op de Oudenoord werd verkocht, maar dat het niet door de gelijkenis met de naam komt.