Kinderdagverblijf Jolie in Utrecht hoeft niet gesloten te worden. Het kinderdagverblijf raakte eerder in opspraak na een rel om een vermeende striptease, terwijl er kinderen aanwezig waren in het gebouw.

Uit een onderzoek van de Inspectie Kinderopvang blijkt dat een aantal grote verbeteringen zijn doorgevoerd. De opvang blijft voorlopig wel onder toezicht staan.

De inspectie constateerde eerder deze maand meerdere misstanden bij het Utrechtse kinderdagverblijf. Zo uitte de inspectie onder meer kritiek op het pedagogische beleid, hoe het kinderdagverblijf omgaat met klachten en geschillen, de diploma's van de medewerkers, de veiligheid en de omvang van de groepen.

De directeur heeft begin juli haar taken neergelegd. De gezondheidsklachten die zij al had, waren dusdanig verergerd dat ze niet meer kon werken. Bij het kinderdagverblijf is inmiddels een interim-manager aangesteld die orde op zaken moet stellen.

De opvang moest van de inspectie voor 31 juli een aantal verbeteringen doorvoeren om sluiting te voorkomen. Voorlopig voldoet het kinderdagverblijf aan de eisen van de inspectie.

Zo is een nieuw veiligheids- en gezondheidsbeleid opgesteld, is het pedagogisch beleid aangepast, zijn opdrachten gegeven voor aanpassingen aan het pand, zijn trainingen ingekocht voor het personeel en wordt gewerkt aan meer transparantie.