De politie is op zoek naar getuigen van vier afzonderlijke straatroven in het Griftpark en Majoor Bosshardtplantsoen op maandag 16 en donderdag 19 juli.

Volgens de politie vertonen de straatroven verschillende overeenkomsten. Het zou elke keer gaan om lichtgetinte mannen, tussen de zeventien en twintig jaar oud. Zij waren met een scooter, fiets of lopend.

Bij de eerste straatroof, in de nacht van 15 op 16 juli, werden twee zeventienjarige jongens rond 0.30 uur aangevallen en beroofd in het Majoor Bosshartplantsoen. De jongens werden benaderd door een groep van vier jongens op drie scooters die hen vragen gingen stellen. Hierna sloegen zij de jongens en wilden ze hun telefoon afpakken.

De twee zeventienjarigen probeerden weg te komen, maar werden geslagen en getrapt. De groep is hierna met hun scooters weggereden in de richting van Utrecht Overvecht.

Diezelfde dag is de telefoon en de fiets van een veertienjarige jongen gestolen in hetzelfde plantsoen, rond 22.30 uur door twee mannen.

Griftpark

Enkele dagen later, op 19 juli werd een negentienjarige Utrechter aangesproken in het Griftpark in Utrecht. Twee jongens op een scooter vroegen hem om tabak. Daarna probeerden ze zonder succes zijn telefoon af te pakken. De jongens zijn hierop gevlucht in de richting van de Wittevrouwensingel.

Later op de avond werd een achtienjarige jongen in het park aangesproken door drie jongens die vroegen om tabak. Even later sloten drie andere jongens bij hen aan. Zij probeerden zijn telefoon af te pakken en sloegen de jongen in zijn gezicht. Ook hebben ze zijn fiets in het water gegooid.

De politie vraagt getuigen om zich te melden.