De kantoorruimtes, een museumgedeelte en de parkeergarage van het nog te bouwen Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht, zijn al verkocht. Koper ASR ziet goede kansen voor het pand.

Wonderwoods is een veelbesproken project dat in 2022 klaar moet zijn. Het plan bestaat uit twee torens van 90 en 70 meter, verbonden met een loopbrug.

De hoogste toren komt aan de Croeselaan. Deze komt eruit te zien als een verticaal bos, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en de gevel. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis krijgt veel groen aan de binnenkant.

Bij het gebouw is er veel aandacht voor duurzaamheid, zo zal er gebruikt worden gemaakt van innovatieve technieken op het gebied van energie, water, gezondheid en circulariteit.

Woningen

In de twee torens worden zo’n driehonderd woningen gerealiseerd, waarvan 40 procent koop en het overige deel huur. Er komen huurwoningen speciaal voor mensen die werken in de publieke sector en atelierwoningen. Ook is er 27.000 vierkante meter gereserveerd voor andere voorzieningen zoals een PlayLab, kantoren, horeca, fitness, yogaruimtes, kleinschalige winkels en educatie.

ASR koopt de kantoorruimte van circa 14.000 m2, het Playlab van circa 2.400 m2, de onderliggende voorzieningen gelegen in de toren en de parkeergarage met plek voor 160 auto’s.