Een 26-jarige zwemmer die dinsdagavond vanaf de Muntbrug het water insprong is bovenop een roeiboot van roeivereniging Viking geland. De boot brak hierdoor doormidden. 

De brugspringer raakte lichtgewond bij het incident, de roeiers kwamen met de schrik vrij.

De roeiverenigingen die gebruik maken van het Merwedekanaal waarschuwen al langer voor de drukte op het water. Op warme dagen wordt er veel gezwommen in het kanaal en volgens de verenigingen leidt dat tot gevaarlijke situatie. De 26-jarige man sprong dinsdagavond van de Muntbrug het water in, toen hij bovenop de roeiboot belandde.

Voorzitter van Viking, André van der Lelij, laat weten dat het incident laat zien hoe vervelend de situatie op het water kan zijn. "Er mag daar niet gezwommen worden en al helemaal niet van bruggen gesprongen. Er wordt alleen helemaal niet op gehandhaafd."

De voorzitter hoopt dat de gemeente door dit incident wakker wordt geschud. "De jongen die van de brug sprong heeft het natuurlijk niet bewust gedaan. Maar het is voor ons wel aanleiding om aan de gemeente te vragen om naar dit probleem te kijken. We moeten dit gezamenlijk gaan aanpakken."