Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 30 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen een 37-jarige man uit Utrecht, die verdacht wordt van verkrachting en aanranding van vier vrouwen en het filmen daarvan met een verborgen camera.

Dat bevestigt het OM aan NU.nl na berichtgeving van RTV Utrecht.

Naast deze eis wil justitie ook dat de man zich laat behandelen. Daarnaast mag hij in zijn twee jaar durende proeftijd geen personal trainer of masseur meer zijn. Drie van de vier vrouwen hebben een schadevergoeding geëist van de man van in totaal ruim 6.000 euro voor immateriële schade.

De verdachte kwam in contact met de vrouwen door te vertellen dat hij een opleiding tot masseur volgde en graag wilde oefenen. Vervolgens raakte hij de vrouwen aan in hun schaamstreek.

Verdovende middelen

Twee van de vier slachtoffers vertelden dat de verdachte iets in hun thee had gedaan, waardoor ze zich raar en slaperig voelden. Een van de vrouwen liet weten dat ze na het drinken van de thee opgewonden zou zijn geworden, maar dat dit niet haar eigen gevoel was. Een andere vrouw voelde zich als een "lappenpop". De verdachte ontkent iets in de thee van de vrouwen te hebben gedaan.

Een van de slachtoffers zei in haar verklaring dat ze stiekem werd gefilmd tijdens de onvrijwillige seks. Uit verzet haalde de vrouw de SD-kaart uit de camera. De verdachte zou volgens het slachtoffer daarna de deur op slot hebben gedraaid en hebben gezegd dat ze pas mocht gaan als zij de SD-kaart teruggaf.

Ook dit zou volgens de verdachte niet waar zijn. Volgens hem was dit met wederzijdse goedkeuring gebeurd, maar had de vrouw achteraf spijt van de opnames. Daarop zouden de beelden zijn gewist.

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat de Utrechter verdacht wordt van een zedenzaak. Eerder gaf de 37-jarige man les op sportschool HRNSTR33. Na een incident bij een pilatesles werd hij daar ontslagen.

In 2012 was de Utrechter ook verdacht voor het stiekem filmen van mensen. Hiervoor kreeg hij een schriftelijke waarschuwing.