De politie in Utrecht ontkent dat ze boetes hebben gegeven aan vier studenten omdat ze aan het stoepkrijten waren. Volgens de politie ging het om spuitbussen met verfachtige stof.

Donderdag werd bekend dat SP-raadslid Ruud Wiegant vragen ging stellen aan het Utrechtse gemeentebestuur over boetes die waren gegeven aan stoepkrijtende studenten. Zij zouden op 24 juni een boete van 140 euro hebben gekregen voor het stoepkrijten. Zij schreven de tekst 'zeg nee 27-6' op de straat voor de deuren van de universiteitsgebouwen aan de Drift in de binnenstad van Utrecht.

De politie meldt vrijdag dat het niet ging om stoepkrijt, maar om spuitbussen. Via cameratoezicht zag de politie dat de vrouwen met spuitbussen grote roodgekleurde teksten spoten op meerdere locaties op de straatstenen van de Drift. "We gingen daarheen en hebben hen hiervoor bekeurd. Het bleek te gaan om een verfachtige stof waarvan niet duidelijk was of deze met water/regen weg zou spoelen. Het bekladden van gemeente-eigendom of andermans privé-eigendom is verboden."

De politie benadrukt dat het niet ging om de inhoud van de boodschap. De tekst had betrekking op de bezuinigingen bij de faculteit Geesteswetenschappen.