Het CDA Utrecht wil meer politie en handhaving inzetten om de verkeersveiligheid in Utrecht te verbeteren. De partij richt zich vooral op een aantal "beruchte" verkeerspunten zoals ’t Goylaan, de Rijnlaan en Oudenoord.

Sander van Waveren van het CDA heeft daarvoor gepleit tijdens een debat over het nieuwe Integraal Veiligheidsplan, dat donderdag werd besproken. Het CDA vindt dat verkeersveiligheid in het nieuwe veiligheidsplan nadrukkelijker de aandacht zou moeten krijgen.

De partij zegt dat verschillende verkeerspunten in Utrecht "berucht" zijn, omdat daar vaak verkeersregels overtreden worden. Voorbeelden van zulke verkeerspunten zijn volgens hem 't Goyplein, de Pijperlaan, de Rijnlaan, Oudenoord en het stationsgebied. Er zou nu te weinig aan worden gedaan.

Van Waveren: "Wij denken dat verkeershufters hun gedrag zullen aanpassen, als je vaker een verkeersagent neerzet die boetes uitdeelt. De gemeente moet natuurlijk zorgen voor goede inrichting van straten, maar soms is de politie echt nodig." De burgemeester gaf aan meer inzicht in de capaciteit van bijvoorbeeld handhaving te geven.