Foodfestival Lepeltje Lepeltje mag op de huidige plaats doorgaan van de rechter. Eerder hadden buurtbewoners een rechtszaak aangespannen omdat ze van mening waren dat de gemeente onrechtmatig een vergunning had verleend aan de organisatie van het festival.

Dat meldt de rechtbank maandag.

Omwonenden spanden een rechtszaak aan vanwege geluidshinder en de schade aan bomen die festivalbezoekers zouden veroorzaken. Daarnaast zouden er volgens de buurtbewoners gevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan vanwege de komst van foodtrucks en verschillende leveranciers.

De voorzieningenrechter is het daar niet mee eens. Volgens de rechter heeft de organisatie van het festival zich aan de voorschriften gehouden om overlast te voorkomen en het park te beschermen. Zo zijn eerder al geluidsmetingen gedaan en worden de bomen beschermd tegen schade.

Vergunning

Tijdens de vorige edities van het festival hebben de bomen geen schade opgelopen. Daarnaast zou de organisatie van het festival een verkeersplan hebben opgesteld om gevaar in het verkeer te voorkomen.

Het oordeel van de rechter is dan ook dat de vergunning terecht is verleend omdat de organisatie voldoende tegemoet is gekomen aan de wensen van buurtbewoners.