De meeste bewoners van het flatgebouw aan de Marshallaan die geëvacueerd zijn nadat er donderdagavond een explosie was gaan na het weekend weer naar huis. Dat laat een woordvoerder van woningcorporatie Portaal weten.

In feite kunnen de bewoners nu al terug naar hun woning, maar zij kiezen er volgens de woordvoerder voor om te wachten tot de schoonmaakwerkzaamheden in het portiek klaar zijn.

In totaal zijn de bewoners van vijf woningen geëvacueerd. De meeste daarvan verblijven nu bij familie en kennissen. De mensen die boven het huis wonen waar donderdagavond de explosie was hebben tijdelijk onderdak gevonden in een woning van woningcorporatie Mitros. Of zij ook na het weekend terugkeren is niet duidelijk.

Een zeventigjarige man zou donderdag een vrouw van dezelfde leeftijd hebben neergestoken. Vervolgens zou hij de woning waar het gebeurde in brand hebben gestoken. Vermoedelijk was hij zelf woonachtig in dit appartement. De brand leidde tot een explosie en sloeg over naar andere appartementen in het gebouw.

Agent

Een agent raakte zwaargewond na de brand. Hij betrad het pand om mensen te evacueren, maar kon de flat niet meer uit vanwege de hevige rookontwikkeling. Hij klom naar buiten door een raam en liet zich naar beneden vallen.

Twee andere personen zijn door hulpdiensten nagekeken omdat zij rook ingeademd hadden.