Het college van Utrecht heeft het bestemmingsplan voor de komst van 487 huurwoningen op de plek van het voormalig belastingkantoor aan de Gerbrandystraat 20 in Lauwerecht aangeboden aan de gemeenteraad.

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht zullen 487 woningen komen. Ontwikkelaar Koopmans wil 200 zelfstandige studentenwoningen in het sociale segment en 287 vrije sector huurappartementen bouwen. 45 procent van de appartementen valt in de categorie middenhuur. De sloop van het huidige gebouw moet dit najaar starten.

De appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. Deze woontoren wordt twee verdiepingen hoger dan het huidige gebouw.

De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat krijgt 82 appartementen. De woningen variëren in grootte tussen de 48 en 71 vierkante meter. De studentenstudio’s hebben een oppervlakte van 21 vierkante meter.

De belastingdienst vertrok in 2010 uit het kantoorpand aan de Gerbrandystraat. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft het gebouw verkocht.