De politie heeft in het onderzoek naar een serie voertuigbranden in Utrecht twee verdachten aangehouden.

De verdachten konden worden aangehouden na het binnenkomen van vier tips bij de politie. De politie meldt dat hun leeftijden niet worden genoemd, in verband met het onderzoek.

De afgelopen weken heeft het rechercheteam via social media aandacht gevraagd voor twee specifieke autobranden op het Oud-Wulvenplantsoen en de Detmoldstraat in Utrecht. Hierbij heeft de politie ook beelden getoond van de verdachten. In eerste instantie waren deze beelden onherkenbaar gemaakt, om de verdachten een kans te geven zichzelf te melden. De beelden zijn later herkenbaar getoond, toen de verdachten zich niet hadden gemeld.

Na het tonen van de beelden, zijn vier tips binnengekomen bij de politie die uiteindelijk hebben geleid tot de aanhouding van de verdachten. Volgens de politie zijn er geen namen genoemd.

De twee verdachten zitten momenteel vast en in beperkingen. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Voertuigbranden

De afgelopen maanden zijn er meerdere branden gesticht in auto's in de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Hoograven in Utrecht. Het is nog onduidelijk om hoeveel voertuigen het precies gaat. Rondom de jaarwisseling zijn er in ieder geval zo'n twintig voertuigen, waaronder busjes, auto's en scooters, in vlammen opgegaan.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de burgemeester van Utrecht hebben eerder een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing. Volgens het OM zouden de autobranden 'ernstige delicten' zijn, waar een maximale celstraf van twaalf jaar op staat.