De gemeente Utrecht heeft aangifte gedaan tegen de bouwers van een terras aan de Biltse Grift. Bij het Anatomiegebouw werd gebouwd aan een vlonder in het water, maar volgens de gemeente is daar geen vergunning voor verleend.

Het terras zou komen op een groenstrook aan de oever van de Biltse Grift. Eerder was daar ook al ophef over de komst van een parkeerterrein. Nu geldt er een bouwstop voor de plek.

De gemeente heeft aangifte gedaan omdat "men zonder de benodigde omgevingsvergunning (voor de Wabo-activiteiten "bouwen" en "aanleggen") is begonnen met het maken van een grondkering, trap en aanleghaven".

"De eigenaar kan binnen een aantal dagen zijn zienswijze geven op het voornemen van de gemeente om hem met een dwangsombesluit te bewegen om de oever weer in oorspronkelijke staat te herstellen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Anatomiegebouw

Het Anatomiegebouw was onderdeel van de faculteit diergeneeskunde. Na het vertrek van de veeartsen naar de Uithof deed het Anatomiegebouw dienst als kinderdagverblijf en theaterkantoor. In 2015 verkocht de gemeente het aan AST Farma, een veterinair farmaceutisch bedrijf. Het moet worden gebruikt voor conferenties.

Omwonenden vrezen al langer voor veel auto’s in de wijk tijdens conferenties. Er moest een parkeerplaats komen aan de oevers aan de Biltse Grift, maar daarvoor zou groen moeten verdwijnen. Daar werden al een aantal keren vragen over gesteld.