Het toernooi Utreg United moet het ijshockey in Utrecht weer nieuw leven inblazen. Zondag zullen vier lokale clubs het op de ijshockeybaan bij de Vechtsebanen tegen elkaar opnemen. Met de tweede editie van het ijshockeytoernooi wil de organisatie meer eensgezindheid binnen de Utrechtse ijshockeywereld realiseren.

Volgens George Hermsen heerst er grote verdeeldheid binnen het Utrechtse ijshockey. "Het ijshockey bestaat hier uit allemaal eilandjes", vertelt hij. Hermsen speelde zelf jarenlang bij SYC Utrecht en is al 35 jaar ijsmeester van ijscomplex de  Vechtsebanen. Als medeorganisator van Utreg United wil hij de verdeeldheid verminderen. "Alle neuzen moeten weer dezelfde kant op, want uiteindelijk speel je allemaal met hetzelfde zwarte schijffie."

Vorig jaar kwam George op het idee om een toernooi te organiseren, uitsluitend voor Utrechtse teams, om het ijshockey in Utrecht wat dichter bij elkaar te brengen. Het toernooi werd een groot succes, waarmee de weg naar boven is ingezet. Dit jaar hoopt de organisatie op een nog hogere opkomst. Hermsen: "Alle neuzen moeten weer dezelfde kant op, want uiteindelijk speel je allemaal met hetzelfde zwarte schijffie."

Het is een doel van de organisatie om mensen, vooral jeugd, in aanraking te brengen met ijshockey, maar ook om de segmentatie van het ijshockey in Utrecht tegen te gaan. "Door een evenement als dit ontstaat er meer harmonie tussen de vier verschillende Utrechtse clubs", vertelt Hermsen. "Door een eenheid te vormen kunnen we gemeenschappelijke struikelblokken gezamenlijk oplossen."