Utrecht kleurt op zaterdag 16 juni roze tijdens de Utrecht Canal Pride. Meer dan veertig boten vol met LHBTI’ers varen door de Utrechtse grachten. De organisatie verwacht tienduizenden bezoekers.

De eerste boten vertrekken, aangevoerd door een stoet kano’s, om 14.00 uur vanaf Ledig Erf. De stoet zal vervolgens onder de Smeebrug, Gaardbrug, Stadhuisbrug, Viebrug, Jacobibrug en Monicabrug doorvaren voor het de eindstreep bereikt.

Na de parade barsten op vier locaties in Utrecht gratis straatfeesten los. Body Talk en Café Kalff organiseren op het Domplein een feest dat tot 23.00 uur duurt. Voor de gelegenheid verplaatst het maandelijkse gay clubfeest RUBBER  naar het Jacobskerkhof. RUBBER duurt ook tot 23.00 uur.

De #Villageparty bij de Stadsschouwburg duurt minder lang, namelijk tot 20.00 uur. Dj's van bekende Utrechtse feesten draaien daar hun muziek.

Geen zin om ver te lopen? In Park Paardenveld, waar de schepen aanmeren, is de After Sail Party en gaat het feest direct door met optredens van verschillende dj’s en artiesten. Dit duurt van 15.00 tot 22.30 uur.

Weersverwachting

Zaterdag wordt het in Utrecht lichtbewolkt en ongeveer 21 graden Celsius. Er is een kleine kans op regen.