De Cartesiusweg is zaterdag weer voor fietsers en voetgangers geopend. Het treinviaduct dat verschoven was, is weer stabiel. 

Er gaat later op de dag een rijbaan voor auto's open, meldt ProRail. Donderdag verschoof tijdens sloopwerkzaamheden het treinviaduct dat over de Cartesiusweg gaat. De nieuwe situatie geldt in ieder geval voor een week.

ProRail, de aannemer BAM en de gemeente gaan "bekijken wat er nodig is om de overige rijbanen open te kunnen stellen voor het verkeer". Ook komt er permanent toezicht door de aannemer. 

In overleg met de gemeente en aannemer werd tijdelijk geen wegverkeer onder het viaduct doorgelaten. ProRail plaatste "platte wagens die het viaduct ondersteunen". Om deze wagens heen wordt nu een barrière gemaakt.

Het afsluiten van de Cartesiusweg zorgde voor een verkeerschaos op omliggende wegen.

Het sluiten van het viaduct heeft geen gevolgen voor het treinverkeer omdat het viaduct buiten gebruik is. "Met man en macht is donderdagavond gewerkt om het viaduct extra te ondersteunen. Rond 22.30 uur was het viaduct weer stabiel. Veiligheid gaat echter voor alles", aldus ProRail.