De begroting van het nieuwe Utrechtse coalitieakkoord is niet sluitend, dat claimen oppositiepartijen CDA en VVD. Sander van Waveren, fractievoorzitter van de Utrechtse CDA, heeft de financiële cijfers die in het akkoord staan laten narekenen. Daaruit blijkt dat er incidenteel een half miljoen euro meer uitgaat dan binnenkomt.

Het coalitieakkoord werd afgelopen vrijdag gepresenteerd door GroenLinks, D66 en de ChristenUnie. In het akkoord is veel ruimte voor verduurzaming van de stad, extra woningbouw en cultuur.

Bij het berekenen van de inkomsten en uitgaven die daarmee gepaard gaan zijn mogelijk fouten gemaakt. Volgens de begroting wordt er een half miljoen euro meer uitgegeven dan dat er binnenkomt.

Sander van Waveren maakte maandagmiddag op Twitter melding. VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen gaf aan dat het bij hen ook al was opgevallen.

In een reactie liet Heleen de Boer, fractievoorzitter van GroenLinks, weten niet op de hoogte te zijn van een rekenfout. De begroting zal worden nagekeken.