Vele belangstellenden bezochten zaterdag het recent gebouwde World Trade Center (WTC) tijdens de Dag van de Architectuur. Het WTC was een van de gebouwen die in Utrecht bezocht konden worden tijdens deze dag.

Het World Trade Center staat naast het Stadskantoor en biedt vanaf de 18e verdieping een groot uitzicht over de stad. Naast dit nieuwe gebouw openden ook oude panden zoals De Pastoe Fabriek op Rotsoord en het onlangs gerestaureerde Jongerius Kantoor de deuren.

Hier waren de familie Jongerius en de architect aanwezig om bezoekers te ontvangen. Tot slot deden er ook gebouwen mee die nog in aanbouw zijn. Zo werden de bouwhekken van het project Transformatie Nijenoord geopend. Hier wordt het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht getransformeerd tot appartementencomplex.

Het landelijke thema was "Stad voor morgen". Tijdens de Dag van de Architectuur werd stilgestaan bij de uitdagingen waarmee stedelijke gebieden in Nederland te maken krijgen; bevolkingsgroei, andere woonwensen, nieuwe mobiliteit en de transitie naar duurzame energie.

In ruim vijftien Nederlandse steden werden gebouwen opengesteld voor publiek.