Na een restauratietraject van bijna drie jaar wordt het monumentale Jongerius Kantoor in gebruik genomen. Vrijdag is het pand officieel geopend in het bijzijn van burgemeester Jan van Zanen en Frans van Seumeren, de kleinzoon van Jan Jongerius.

Het pand werd in de jaren dertig gebouwd door de bekende Utrechtse ondernemer Jan Jongerius. Villa Jongerius aan het Merwedekanaal heeft sinds de restauratie in 2013 ook veel aandacht gekregen. 

De villa en het kantoor zijn beide volledig gerestaureerd en getransformeerd tot een congrescentrum waar grote en kleine groepen mensen kunnen samenkomen voor vergaderingen, workshops en andersoortige bijeenkomsten. Het grand café krijgt in de toekomst een publieke functie voor de nieuwe woonwijk.

Jan Jongerius overleed in 1941, waarna zijn jongste broer de leiding over nam. Na de oorlog kwam het bedrijf in financiële problemen en het werd in 1953 failliet verklaard. Het complex kwam vervolgens in handen van het Ministerie van Defensie. Daarop raakten Villa Jongerius en het Jongerius Kantoor in de loop van tijd in verval.