Op twee verschillende plekken in de stad zijn afgelopen nacht auto’s in vlammen opgegaan. De politie gaat bij beide incidenten, waar in totaal drie auto’s bij betrokken waren, uit van brandstichting.

Op de Burgemeester Ter Pelkwijklaan, in de buurt van het Diakonessenhuis, brandde rond 4.30 uur een Audi volledig uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aan de Jopie Huismanstraat in Leidsche Rijn was het rond 2.45 uur raak. Daar zijn twee auto’s verloren gegaan. Een derde auto raakte zwaar beschadigd. De politie gaat ook hier uit van brandstichting en heeft ter plaatste onderzoek verricht.

In de afgelopen maanden hebben meerdere autobranden gewoed in de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Hoograven. Vijf auto's in Overvecht raakten in de nacht van dinsdag 1 mei beschadigd door branden. Ze stonden op een parkeerplaats bij de Scharlakendreef. De politie heeft nog geen cijfers van de branden.

Verzekering

De politie geeft enkele mogelijke motieven voor de autobranden. Ten eerste wordt vandalisme door bijvoorbeeld lokale jeugd genoemd, waardoor onschuldige personen slachtoffer worden. Een woordvoerder vertelt aan NU.nl dat de politie vermoedt dat dit de voornaamste reden is.

Als tweede motief noemt de politie verzekeringsfraude, waarbij eigenaren zelf hun auto in brand steken om verzekeringsgeld over te houden.