Verhuurders die zich netjes aan alle regels houden kunnen vanaf deze week een "OKEURMERK" krijgen. Zij krijgen een vermelding op de website van het Huurteam Utrecht. De eerste verhuurder werd deze week beloond. 

Het Huurteam Utrecht wil samen met de gemeente Utrecht ondernemers belonen voor goed handelen.

Ferdinand Bernard is de eerste verhuurder die het OKEURMERK heeft gekregen. Volgens projectleider Edo Gommers van het Huurteam Utrecht waren er meerdere redenen om met het keurmerk te beginnen. Als eerst het gegeven dat naast de vele huisjesmelkers in de Domstad er ook dingen goed worden gedaan.

"En dat is ook wel een keer leuk om te benoemen”, benadrukt Gommers. Verder geeft het Huurteam Utrecht voortdurend adviezen, waarvan er veel worden nageleefd, vertelt de projectleider.

Motivatie

De hoop is dat deze verhuurders inzien dat zij weinig meer hoeven te doen om voor het keurmerk in aanmerking te komen. Als laatste hoopt Gommers dat het keurmerk een aanzuigende werking krijgt, waarbij verhuurders gemotiveerd worden door een mogelijke beloning voor goed gedrag.

Een verhuurder kan zichzelf opgeven om de verschillende keuringen te ondergaan. Dit is wat Bernard had gedaan. Na een kleine aanpassingen kwam hij in aanmerking voor het merk.