Met een groot feest is woensdag Leidsche Rijn Centrum in gebruik genomen. Duizenden mensen waren aanwezig om het nieuwe winkelgebied te bekijken. Burgemeester Jan van Zanen verrichte de officiële openingshandeling waarna verschillende artiesten optraden.
 

Met confettikanonnen, een zangeres die door een bouwkraan opgetakeld werd, vlaggenparades en duizenden inwoners van Leidsche Rijn werd de opening van het centrum gevierd.

Rogier Hendriks, commercieel directeur a.s.r. vastgoed projecten, is trots op "zijn Leidsche Rijn Centrum": "Het centrum is gebouwd voor alle inwoners van Leidsche Rijn en daaromheen. Als zij zeggen dat dit hun centrum is dan hebben wij ons doel bereikt."

De directeur refereert aan iets wat een inwoner van de wijk had gezegd: "Leidsche Rijn ging slapen als een dorp, en werd vanochtend wakker als een stad."

Winkelgebied

Het kernwinkelgebied is nu officieel in gebruik genomen, althans een groot gedeelte. Er moet nog een paar maanden gebouwd worden om alle 130 winkels, 750 woningen, 10.000 m2 kantoren en de nieuwe bibliotheek te openen.

Maar woensdag wordt er alvast feestgevierd en vanaf nu kan iedereen ook terecht in het centrum; tal van winkels zijn open en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen. De eigenaar van het winkelgebied hoopt dat er jaarlijks 7 tot 9 miljoen mensen naar het centrum komen.