Een bewoner van een pand aan de Maliesingel is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt na een aanvaring met een inbreker die rond 23.00 uur via een raam zijn huis was binnengedrongen. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis.

De bewoner van het huis werd geslagen en vastgebonden. De dader doorzocht het hele huis en ging er rond 00.30 uur met onder andere geld vandoor. De bewoner wist zichzelf los te maken en de politie in te schakelen. Agenten zochten, in samenwerking met de politiehelikopter, in de omgeving. De man werd niet gevonden. 

De bewoner wist zichzelf los te maken en heeft vervolgens zelf de politie gewaarschuwd. Agenten hebben in en om het huis gezocht naar de dader. Omdat het vermoeden bestond dat deze was gevlucht via het dak, werd ook een hoogwerker van de brandweer bij de zoektocht ingezet. Daarnaast heeft een politiehelikopter meegeholpen.

De inbreker is nog steeds voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart en heeft getuigen gevraagd om zich te melden.