De renovatie van het Utrechtse stadhuis is begonnen. Renovatiemedewerkers hebben steigers rond het gebouw opgezet zodat kan worden geïnventariseerd wat er precies moet gebeuren.

Het stadhuis van Utrecht gaat van 17 juli 2018 tot begin april 2019 vanwege een grondige renovatie dicht voor publiek.

De vergaderingen van de gemeenteraad gaan tijdelijk in het FNV-gebouw aan de Varrolaan in Rijnsweerd plaatsvinden. De renovatie gaat in totaal 10,2 miljoen euro kosten, waarvan 1,2 miljoen wordt gereserveerd voor de tijdelijke locatie.

Rondom het gebouw komen meerdere steigers en hekken te staan, maar dat zijn nog niet de steigers die nu opgebouwd worden. Deze worden gebruikt om te onderzoeken wat er precies moet gebeuren aan de buitenkant van het gebouw.

Groot onderhoud

Zowel de buiten- als de binnenkant van het gebouw zijn toe aan een opknapbeurt. Zeventien jaar geleden werd er voor het laatst groot onderhoud uitgevoerd aan het gemeentehuis. Het pand zal ook duurzamer worden gemaakt. 

Het dak en de dakgoten worden vernieuwd, de glas-in-loodramen worden vervangen, er komen nieuwe zonweringen, vloerbedekkingen worden vervangen, het metselwerk wordt hersteld en er gaat veel geschilderd worden. Ook komt er een nieuwe inbraakinstallatie, brandveiligheidsinstallatie, bliksembeveiliging, camerabewaking en wordt de toegangscontrole vernieuwd.