Door de staking in het streekvervoer rijden er dinsdag 8 mei minder of geen bussen en trams in Utrecht. Een deel van het openbaar vervoer rijdt echter wel.

In Utrecht, Twente en de regio rondom Arnhem en Nijmegen is het streekvervoer dinsdagochtend slechts deels opgestart vanwege de stakingen. Deze stakingen zijn een vervolg op de landelijke stakingen van 30 april en 1 mei. Bus- en tramchauffeurs leggen dinsdag het werk neer om hun eisen in het cao-conflict kracht bij te zetten.

De bussen van Syntus Utrecht rijden dinsdag volgens normale dienstregeling. Bij U-OV rijden verschillende bus- en tramlijnen, maar in beperkte mate.

Zo rijden buslijnen 3, 31, 37, 41, 43, 48, 53, ieder half uur het volledige traject tot de normale eindtijd. Lijn 12 reed dinsdag eerder op de dag nog wel, maar is inmiddels gestopt. Lijn 28 rijdt ieder kwartier van Vleuten naar de Uithof en terug en lijn 5 rijdt ieder kwartier van Maarssen naar Utrecht Centraal en terug. Zowel lijn 28 als lijn 5 rijdt tot de normale eindtijd. Lijn 8 rijdt elk kwartier tussen Utrecht en de halte Oorsprongpark, waar het Diakonessen Ziekenhuis en revalidatiecentrum De Hoogstraat zich bevinden.

De tramlijnen 60 en 61 rijden ieder half uur het volledige traject tot de normale eindtijd. Wel rijden de trams volgens de zondagsdienstregeling.