Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd met het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Naast het festival is er in Utrecht nog meer te beleven.

Het Bevrijdingsfestival wordt gehouden in Park Transwijk. Hier zijn meerdere podia opgebouwd waar zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur uiteenlopende muzikanten optreden.

Op het hoofdpodium zijn dat Fedde le Grand, Big 2, Roxeanne Hazes, SupeRRosa, Soweto Soul, DeWolff, The Kik en K’s Choice.

Op de Sena Performers Stage (in samenwerking met EKKO) staan Yung Nnelg, Het Zesde Metaal, Fata Boom, Tusky, TWINS, Luwten, Arp Frique and Family, Fungo Beat en Love The System.

De Likt, Yung Internet, Menno de Meester en Marco Muhring verzorgen een afterparty in TivoliVredenburg. Entree kost vijf euro, het feest duurt van 23.30 tot 04.00 uur.

Festivalbus 555 brengt bezoekers van het festival vanaf Utrecht CS rechtstreeks naar Park Transwijk.

Andere activiteiten

In Utrecht kan je de vrijheid ook vieren op festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek. Er is kunst voor alle leeftijden en een gratis dansvoorstelling van Lucky Shots.

Dit is een voorstelling met "een parade aan absurdistische valpartijen". Het festival begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Kinderen betalen vijf euro, volwassenen acht euro.

Verder is er een rommelmarkt in Lombok. De vrijmarkt onderscheid zich van die in het centrum van Utrecht door zijn rustige sfeer. Er zijn veel leuke kraampjes en ook hier zal een feestje worden gebouwd.

Weersverwachting

Het weerbericht voor zaterdag ziet er gunstig uit. De verwachting is dat de zon volop gaat schijnen en het de hele dag droog blijft. Het wordt zo'n 21 graden.