In de nieuwe docuserie Typisch Overvecht portretteert BNNVARA de meest uiteenlopende levens van de inwoners van de Utrechtse wijk Overvecht. De serie zal vanaf 7 mei drie weken lang van maandag tot en met donderdag te zien zijn op NPO 2.

Ooit bedacht als 'tuinstad' van Utrecht, maar inmiddels een wijk die niet meer alleen bekend staat om die ruimte en het groen.

Overvecht scoort hoog op de lijsten met problemen: criminaliteit, werkloosheid, obesitas, drop-outs, maar een grote diverse groep inwoners trekt zich het lot van de wijk aan en wil dit veranderen.

De camera’s van Typisch Overvecht volgen drie weken lang de meest uiteenlopende bewoners van Overvecht. Zo kijken ze mee met Nelleke Wuurman die zich ergert aan mensen die Overvecht een wijk met potentie noemen. "Het is een wijk die alle negatieve lijstjes aanvoert. Het is een probleemwijk en die problemen moet je aanpakken."

Diverse bewoners

Ook volgen ze mevrouw van Oostrum en haar dochter Monique. Monique is bij haar moeder blijven wonen en opgevoed met het idee dat je twee dingen moet kunnen in het leven: klaverjassen en stijldansen.

Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats, en dat is gratis voor de buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen.

Typisch Overvecht toont in 12 afleveringen de diverse bewoners van Overvecht; van een oude dame in het 'rode' bejaardentehuis over de teloorgang van het socialisme tot rapper Kippie die het helemaal gaat maken.