De tweedehands boekenwinkel Books 4 Life gaat de deuren openen in het complex van het Rode Kruis aan de Koningsweg 2 in Utrecht. 

De winkel zat sinds vorig jaar september zonder locatie nadat ze het gebouw aan de Kromme Nieuwegracht moesten verlaten omdat de universiteit het pand ging verkopen.

Books 4 Life Utrecht is een tweedehands boekhandel voor het goede doel en onderdeel van een keten met vestigingen in een aantal universiteitssteden.

Alle boeken, lp’s, cd’s & dvd’s die zij verkopen worden geschonken door particulieren. Van de winst gaat 90 procent naar goede doelen. De ene helft gaat naar Amnesty International en Oxfam Novib en de andere helft naar lokale goede doelen die door de vrijwilligers worden uitgekozen.

Verhuisd

De boekenwinkel is al meerdere keren verhuisd de afgelopen jaren. Van 2013 tot 2017 hadden ze een locatie aan de Kromme Nieuwegracht. Ook hebben ze aan de Wittevrouwenstraat gezeten en de St. Jacobsstraat.

Op zaterdag 2 juni vindt de officiële opening plaats van de nieuwe vestiging. De winkel zal na de opening op maandag t/m zaterdag geopend zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De organisatie zoekt nog naar vrijwilligers.