Koningsdag 2018 in Utrecht is zowel volgens de gemeente als de politie bijzonder goed en zonder grote incidenten verlopen. In totaal zijn 15 mensen aangehouden voor kleine vergrijpen zoals wildplassen en openbaar dronkenschap. 

Het was een fantastisch feest, volgens woordvoerder van de gemeente Jacqueline Rabius. Utrecht onderscheidt zich tijdens Koningsdag volgens Rabius van andere steden doordat hier voor ieder wat wils is.

"Als je wil feesten kun je terecht op de pleinen in de binnenstad, kinderen kunnen hun hart ophalen in het Julianapark, in Park Lepelenburg wordt geld opgehaald voor het goede doel en als je van je oude spullen af wil kun je die verkopen op de vrijmarkt."

De schatting is dat Utrecht tijdens Koningsdag door zo’n 300.000 feestvierders werd bezocht. Eén van die mensen was burgemeester Jan van Zanen. Hij maakte gisteren een rondje langs alle verschillende wijken in de stad.

Afvalinzamelaars 

Rabius wil haar waardering uitspreken voor de mannen en vrouwen van de afvalinzameling die zowel na Koningsnacht als Koningsdag flink hebben moeten aanpoten om alle troep op te ruimen.

“Het is echt ongelofelijk dat mensen zoveel afval in zo’n korte tijd kunnen maken. Chapeau voor de mensen van de reinigingsdienst die dit weer op moeten ruimen.”