Op dinsdag 1 mei starten de werkzaamheden aan de Maliesingel. Tot begin augustus is de rijbaan van de Maliesingel daarom helemaal afgesloten voor auto’s en fietsers.

Automobilisten en fietsers moeten een omleidingsroute volgen. Voetgangers kunnen er wel door. De werkzaamheden starten bij de kruising met de Maliebaan en gaan verder tot de Nachtegaalstraat.

De Maliesingel wordt van de kruising Maliebaan tot de Nachtegaalstraat aangepakt. De Wittevrouwensingel wordt van de kruising Kruisstraat tot Vaaltbrug onder handen genomen. De weg moet "mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers worden". Na de zomer wordt gestart op de Wittevrouwensingel. Eind 2018 hoopt de gemeente klaar te zijn met de hele route.

De weg wordt qua indeling hetzelfde als de Tolsteegsingel. Er komt een brede stoep en een wandelpad aan de kant van de singel. Ook worden aan beide kanten ruime fietsstroken aangelegd. In het midden komt een rijbaan van 2,5 meter breed.

Omleidingen

De omleiding voor automobilisten gaat over de Maliebaan, de Nachtegaalstraat en vanaf het Lepelenburg via Hieronymusplantsoen, de Kromme Nieuwegracht, de Muntstraat en de Nobelstraat.

Fietsers kunnen via de Maliebaan, de Nachtegaalstraat en vanaf de Maliebrug door park Lepelenburg, het Hieronymusplantsoen en de Nobeldwarsstraat.