Utrecht is donderdag al druk met de voorbereidingen voor Koningsdag. Er worden vele duizenden mensen verwacht tijdens Koningsdag en -nacht in de stad.

Veel hekken en borden zijn inmiddels geplaatst en een enkeling heeft al een plekje afgetapet voor de vrijmarkt.

Naast alle informatieborden en omheiningen zijn ook extra afvalbakken en containers geplaatst voor feestgangers om hun afval tijdens en na de vrijmarkt weg te kunnen gooien. Zoals elk jaar zet de gemeente extra mensen en materieel in om het feest in goede banen te leiden.

De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met de mobiele applicatie Woov een Koningsdag app gelanceerd. De app biedt informatie voor de bezoekers van Koningsnacht en Koningsdag. Op een interactieve kaart van de binnenstad zijn de evenementen en voorzieningen te zien.

Het Janskerkhof kleurt oranje op Koningsdag en -nacht. Hier treden meerdere dj's op tijdens de verjaardag van de koning. De toegang is gratis

Op King-Dom op het Domplein zal DJ Coenio het spits afbijten. Ben Liebrand zal de avond afsluiten. Op Koningsdag is er een King-Dom muziekbingo en de 'Leuk dat je dr bent Band' zal zorgen voor de afsluiter van Koningsdag 2018.