Nederland kleurt op 27 april oranje tijdens Koningsdag. Maar de verjaardag van koning Willem-Alexander wordt in elke stad anders gevierd. NU.nl zet festiviteiten op een rij die gratis te bezoeken zijn in Utrecht.

Centrum Utrecht

Op het Domplein (Kingdom), de Neude, het Stadhuisplein en Janskerkhof (Janskerhof kleurt oranje!) kunnen feestgangers vrijdag genieten van een gratis feestje in Utrecht. Grote podia waar dj’s en bands een optreden geven, worden speciaal voor de verjaardag van de koning opgebouwd.

Waar? Domplein, de Neude, Stadhuisplein en Janskerkhof
Wanneer? Koningsdag van 13.00 tot 18.00 uur

In Koninklijke Stathe in Eetcafé Stathe

Tijdens Koningnacht pakt Eetcafé Stathe groots uit en dat feest blijft niet beperkt tot het café alleen. Ook de aanliggende Rozenstraat wordt omgetoverd tot plek waar beats en bier rijkelijk vloeien, inclusief buitenbar- en podium.

Waar? Eetcafé Stathe, Rozenstraat 15
Wanneer? Koningsnacht, van 18.00 tot 01.00 uur
Vanaf 18 jaar en ouder

Koningsdag Im Klein Berlijn

Klein Berlijn nodigt Utrechters uit om op Koningsdag te komen dansen, springen en eten. DJ Popta draait er op los, alleen Vinyl. Het springkussen is opgeblazen en Lightspicy maakt heerlijke Indiaase hapjes.  

Waar? Klein Berlijn, Helling 22
Wanneer? Koningsdag, van 12.00 tot 19.00 uur
Voor alle leeftijden

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.