De NPD-strook moet maximaal zevenhonderd studentenwoningen en 360 appartementen krijgen. De eerste woningen in het gebied van de voormalige Nederlandse Pakketdienst in Overvecht moeten eind 2019 worden opgeleverd.

Het bestemmingsplan voor de NPD-strook in Overvecht is inmiddels door het college voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal de raad hier nog voor de zomer over besluiten.

De strook ligt in het centrum van Overvecht, tussen de Seinedreef, de Zamenhofdreef, de Brailledreef en de voormalige uitrit van de NPD. Het gaat om huurwoningen voor studenten, starters en senioren, waarvan minimaal 100 middenhuur. De eerste woningen zullen naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd.

Voorzieningen

Verder komt er 4.000 vierkante meter beschikbaar voor maatschappelijke voorzieningen, sportfaciliteiten, dienstverlening, culturele voorzieningen en horeca. Momenteel wordt er onderhoud gepleegd aan de omgeving van het winkelcentrum Overvecht om het gebied veiliger te maken.

"Met de nieuwe invulling van de NPD-strook zal het gebied nog meer een centrum voor de wijk worden", zegt wethouder Kees Geldof. "Met de plannen rond de NPD-strook beantwoorden we ook de grote woningvraag van starters, senioren en studenten."

Bij instemming door de gemeenteraad, zal het bestemmingsplan worden vastgesteld. Belanghebbenden hebben vervolgens zes weken de tijd om beroep in te stellen bij de Raad van State.